Om Evelyn

”Yoga Is like music. The rhythm Of the body. The melody Of the mind, and the harmony Of the soul create the symphony Of life”
B.K.S Iyengar

Jag känner och tror på varje ord. När vi är på mattan kommer vi åt något annat än när vi gör rörelserna slentrianmässigt, vi kopplar på hela vårt sinne, alla muskler. Mitt första möte med Yoga fick mig att tänka ”aldrig mer”, jag tyckte det var massor av konstiga människor som satt och andades. Det tog några år innan jag vågade mig in i en yoga sal igen, då hade jag hittat en annan typ av Yoga, där rörelsen var viktigare än andningen och det visade sig att det passade mig bättre, det lugnade mitt inre på ett helt annat sätt, jag blev mer närvarande i nuet än någonsin tidigare. Att via rörelsen hitta in i mitt andetag var rätt sätt för mig, min ingång i andetag och rörelse, de två grunderna och verktygen till varför vi når lite djupare när vi är på mattan.

 Jag kunde bygga min inre och yttre styrka och kände hur det även hjälpte mig i andra situationer i livet. När jag sedan intresserade mig mer också för filosofin bakom yoga och förstod vilka kraftfulla verktyg man får att navigera i livet med så var det som att hitta hem, i kroppen och i själen (där av namnet). Jag hittade ett sätt att utvecklas och växa som människa, jag kan använda balansen, fokus och styrkan i alla situationer som man ställs inför, inte minst kan jag använda det när jag utövar min andra passion Stand Up Paddlebord (SUP). Där, på vattnet känner jag mig också fullständigt levande, i ett med allt i närvaro.

Jag älskar när de fysiska rörelserna får mig att jobba i fullständig närvaro, men förstår att för att skapa den där perfekta balansen så behöver vi stanna upp och lunga ner, reflektera och inte minst meditera.

Min utbildning

Jag har en 200 timmars Hathayogautbildning, RYT200, (färdig hösten 2018) som är Alignmentorienterad, filosofi 35h. Utöver min  RYT 200h utbildning har jag deltagit i flera workshops med: Laila Svensson ( Shala Hala Yogastudio och Yogaskola), Anthony Benenati, Henrik Schmidt, Matt Giordano, Marian Papp ( som forskar på Yogans effekter) och Simon Krohn, Hektor Soham Johansen / Hamsa Yoga Studio i Köpenhamn, Ulrica Norberg, Ulrika Björkegren Jones, Shay Peretz.  I dessa workshops har vi studerat olika tekniker i de fysiska positionerna samt andningsövningar. Jag vill ständigt utvecklas i min roll och få ny inspiration som jag sedan kan dela med mig av till dig <3.

Sommaren 2020 har jag byggt på med följande onlinekurser:

Sekvensering för Yogalärare / Millan Floyd / Yogobe

Yogans Anatomi / Hillevi Borga, Fysioterapeut och Yogalärare / Yogobe

Pilates, nivå 1, Matwork / AerobicWeekends Sweden

2021, UteYogarlärare i Vildnatur / Marian Papp, Funktionell Dynamisk Yoga, forskar på yogans effekter på KI i Stockholm. Vi tar Yogan ett steg längre, ut i naturen.

I mitt utövande som yogalärare guidar jag dig in i positionerna med min röst samtidigt som jag är närvarande i salen och ser att du har din kropp i den position som är rätt för dig, ibland i ett flöde ibland stannar vi upp och tittar på en position som kräver det lilla extra.

Yogaformen har sin grund i Hathayoga och är anusarainspirera. Anusarayoga är en modern form av Hathayoga. Anusarayoga kan sammanfattas med de tre A: na: Attityd (allt det goda som finns i oss och i allt omkring oss), Alignment (linjering, det läggs stor vikt vid hur våra olika kroppsdelar är i positionerna) och Action (handling, Yogin måste aktivt arbeta för att skapa balans mellan olika effekter, såväl i sitt fysiska yogautövande som i övriga livet ). När vi gör rörelserna får vi en djupare förståelse för kroppens mekanik, hur vi gör, vad vi gör och hur kroppen svarar på rörelserna.

Vi blir flexiblare men det är musklerna som ”håller” dig stabil i positionerna.  

BOARDYOGA instruktör 2020,  utbildad av Maria Cerboni och Pontus Ny på BOARDYOGA Sweden. Att flytta yogan ut på vattnet, det är något alldeles extra, där kan vi verkligen vara i nuet, vi tvingas helt enkelt till det, all obalans resulterar annars i ett bad, och det är ju inte heller världen. När vi är på en bräda, flytande och utövar Yoga så blir det på helt andra villkor, fokus då är glädje, rörelse och att använda de element vi har runt oss, vatten, vind, regn, sol. På brädan flytande på vattnet kan vi verkligen söka balans och närvaro, magiskt.

2023 Utbildning hos Shala Hala Yoga Studio – fördjupning i sekvensering / klassbyggnad.